PRIVACY POLICY

BENE-BABE YARDIMCI

GİZLİLİK POLİTİKASI


Son Güncelleme: 10.19.2016

Her zaman dendiği gibi, bazı şeyler gizli kalmalıdır. Benefit Cosmetics (“Benefit”, “bize/bizi”,“bizim” ya da “biz”) olarak bütün derdimiz SAYGI. Gizlilik konusundaki kaygılarınıza değer veriyor ve web sitemiz ve uygulamalarımızı kullanırken rahat hissettiğinizden emin olmak istiyoruz. Siteyi ziyaret ettiğinizde hangi bilgilerinizi topladığımız ve bu bilgilerle ne yaptığımız konusunda bilgi sahibi olmanız için, Gizlilik Politikamızın esasları burada yer almaktadır. Bu gizlilik politikası Benefit’in ABD-Avrupa Birliği Güvenli Liman Gizlilik Beyanını da içerir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Bölüm V’ye bakın.

Lütfen bu Gizlilik Politikasının Benefit’e sağlanmış olan bilgi ve Benefit’le kurulan iletişim, www.benefitcosmetics.com, www.benefitcosmetics.co.uk, ve www.benefitcosmetics.fr sitelerini içerecek fakat bunlarla sınırlı kalmayacak şekilde Benefit’in web siteleri üzerinden ("Benefit Web Siteleri"), Benefit’in mobil web siteleri, Benefit blogları, Benefit uygulamaları (Facebook, Twitter, Ratings & Reviews ve Ask & Answer gibi sosyal medya sitelerini içerecek şekilde) ("Benefit Uygulamaları") üzerinden bize sunduğunuz bilgiler, Benefit’in dahil olduğu promosyonlarda, müşteri anketlerinde ve herhangi bir fiziki Benefit mağazasında bize verdiğiniz bilgileri kapsadığını belirtmek isteriz. (Bütün bu bilgi toplama mekanizmaları, web siteleri ve uygulamaları, Benefit’in web siteleri, mobil web sitesi, blogları, uygulamaları ve mağazalarında toplanan verileri toplu olarak “Benefit’in Siteleri” olarak anılacaktır.) Bilgiler toplanırken ayrıca belirtilmediği sürece, bu Gizlilik Politikası, Benefit’e Sephora ve Macy’s gibi iş ortaklarımız üzerinden atıfta bulunan diğer bilgi ve iletişimleri içermez. Benefit’in Sitelerini kullanmanız bu Gizlilik Politikasının kabulünü ve tanımladığı uygulamalara verdiğiniz onayı teşkil eder.

 

I. Toplanan Bilgi Türleri.

Benefit’in sitelerini ziyaret ettiğiniz zaman sizden a) kişiyi tanımlayan bilgiler ve b) kişiyi tanımlamayan bilgiler olmak üzere iki çeşit bilgi toplarız.

(1) Kişiyi tanımlayan bilgiler.

Kişiyi tanımlayan bilgiler, adınız, adresiniz, telefon numaranız, kredi kartı numaranız ve fatura bilginiz, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, profil bilgileriniz ve satın alma geçmişiniz gibi sizinle ilgili kişisel bilgilerdir. Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi bize sağlayıp sağlamamak tamamen size kalmakla birlikte, bu bilgileri sağlamamayı seçtiğiniz takdirde, Benefit’in Siteleri ve hizmetlerinden tam olarak faydalanamayabilir, satın alma gerçekleştiremeyebilir ya da herhangi bir işlemi tamamlayamayabilirsiniz.

(2) Kişiyi tanımlamayan bilgiler.

Kişiyi tanımlamayan bilgiler, teknik bilgiler ve yaşınız, cinsiyetiniz veya ilgi alanlarınız gibi demografik bilgileri kapsar. Kişiyi tanımlamayan bilgiler, kişisel olarak sizi TESPİT ETMEZ.

Size daha iyi tavsiyede bulunabilmek, sağladığınız bilgileri ve verileri teyit edebilmek, sahtekarlığı önlemek ve Benefit’in Sitelerinin ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak amacıyla kişiyi tanımlamayan bilgileri, kişiyi tanımlayan bilgilere bağlayabileceğimizi dikkate alınız. Bu Gizlilik Politikasının amaçları doğrultusunda, kişiyi tanımlamayan bilgileri kişiyi tanımlayan bilgilere bağladığımız zaman, bu bilgiler “kişisel bilgiler” ya da “kişiyi tanımlayan bilgiler” olarak değerlendirilir. Bir başka deyişle, bu birleştirilmiş bilgileri bu Gizlilik Politikasının aşağıdaki III ve IV. Bölümlerinde açıkladığımız gibi kullanır ve paylaşırız.

 

II. Bilgi Toplama Uygulamaları.

Benefit’in Sitelerini ziyaret ettiğiniz zaman, yetkili üçüncü taraf acentelerimizin yardımıyla hem pasif olarak hem doğrudan bilgi toplayabiliriz.

(1) Pasif Yoldan Bilgi Toplama.

Benefit’in Sitelerini ziyaret ettiğiniz ya da etkileşim içine girdiğiniz zaman, pasif olarak bilgi toplayabiliriz. Benefit’in Sitelerini ziyaret ettiğiniz ya da etkileşim içine girdiğiniz zaman, sizden bilgi toplandığını bilmediğiniz için buna pasif olarak bilgi toplama deriz. Bu bilgiler şunları içerebilir: web sitesi ziyaretçisinin IP adresi, IP adresiyle ilgili bilgiler, sistem medya erişim denetimi (MAC) adresi, ağ konfigürasyon bilgisi, ağ cihazı bilgisi, tarayıcı eklentisi türü ve sürümleri ve işletim sistemi.

Pasif olarak bilgi toplama yollarımızdan biri, çerezler ve web işaretçileridir. Çerezler ve web işaretçileri Benefit’in Sitelerini gezerken daha iyi bir tecrübe yaşamanıza imkan sağlar. Akşamüstü atıştırması gibi gelse de, çerezler ziyaretçilerin siteyi ziyaretinin kayıtlarını tutmak için web sitelerinin tüketicinin sabit diskine transfer ettiği elektronik bilgi parçacıklarıdır. Web işaretçileri, web sitesi sayfalarındaki görüntülerin içine gömülmüş olan küçük bilgi parçacıklarıdır. Çerez ve web işaretlerini, Benefit’in Sitelerine döndüğünüzde sizi ve alışveriş sepetinizdekileri hatırlamak, anonim olarak ilgi alanınızı saptamak, toplu bilgi toplamak ve sitedeki trafiği analiz etmek vs. gibi amaçlarla, Benefit’in Sitelerini gezerken daha iyi bir tecrübe yaşamanızı sağlamak için kullanırız. Çoğu web tarayıcısını çerez aldığınızda sizi bilgilendirmesi için ayarlayabilir, bu çerezleri engelleyebilirsiniz; fakat bu durumda, Sitelerimizde diğer kullanıcıların sahip olduğu kişiselleştirilmiş özelliklerden faydalanamayabilirsiniz. Kullandığımız bazı çerezler flash/Adobe çerezleri olabilir ve bunlar daha kalıcı olabilir. Çerezleri sildiğiniz zaman, bu çerezler silinmeyebilir. Bu çerezlerin nerede saklandığını ve nasıl silinebileceğini saptamak için lütfen tarayıcınızı kontrol edin. Çerezlerimizi reddederseniz, hala Sitelerimizi kullanabilirsiniz, fakat bazı özellikler kısıtlanmış olabilir.

Ayrıca Benefit’in Sitelerine yaptığınız ziyaretler ve ziyaret ettiğiniz başka siteler hakkında bilgi toplamak ve bu bilgiler bazında size internette reklam sunabilmek amacıyla çerez ve web işaretleri kullanan bazı hizmet sağlayıcılarıyla çalışıyoruz. Bu uygulama ve uygulamayla ilgili seçimleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen burayı ziyaret edin.

Ayrıca, eğer kişisel ya da kişisel olmayan bilgileriniz belirli bir coğrafi konumu işaret ederse ya da bize Benefit’in Siteleri aracılığıyla konumunuzu belirleme izni verirseniz, konumunuz hakkında da bilgi toplayabiliriz. Bu bilgi konumunuza bağlı olarak size daha iyi tavsiye ve reklam sunmamıza ya da ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ve çevrenizdeki diğer kullanıcılara pazarlanan diğer ürün ya da hizmetlerden sizi haberdar etmemize yardımcı olur.

Son olarak, ilgili içeriğin gönderimini kolaylaştırmak için, kullanıcıların Benefit’in Sitelerini nasıl kullandıklarını saptamak ve kullanıcılarımız hakkında bilgi edinmek amacıyla üçüncü taraf veri analitik araçlarını kullanabiliriz.

Pasif olarak toplanan bilgiler kişisel olmayan tespit içerebildiği gibi, kişisel olarak da sizi tespit edebilir. Dahası, bu bilgiler Benefit’in Sitelerinde oturum açmış olmanız ya da olmamanıza bakılmaksızın toplanabilir. Bu verilerin toplanma amacı Benefit’in Sitelerindeki deneyiminizi en iyi hale getirmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetler sunan üçüncü taraflarla ortaklık kurduğumuzdan emin olmak, bir işlemi kolaylaştırmak ya da bir anlaşmanın maddelerini yerine getirmek veya sunulan reklamların sizinle ilgili olduğundan emin olmaktır.

(2) Doğrudan Bilgi Toplama.

Benefit’in Sitelerini ziyaret ederken bize veri sunduğunuz zaman sizinle ilgili doğrudan bilgi de toplayabiliriz. Bu bilgiler şu durumlarda toplanabilir:

  • Alışverişler. Benefit’in websitesi aracılığıyla bir sipariş verdiğiniz zaman, siparişinizi işleme koymak ve takip etmek amacıyla adınız, e-posta adresiniz, gönderi ve fatura adresiniz, telefon numaranız, kredi kartı numaranız ve kartınızın son kullanma tarihi gibi kişisel bilgilerinizi vermenizi isteyebiliriz. Ürün alışverişlerinizin kaydını da tutabiliriz.
  • Hesap Oluşturma. Benefit’in Sitelerinde hesap oluşturduğunuz zaman, tam isminiz ve e-posta adresinizi isteyebiliriz. Hesabınıza giriş yapabilmeniz için bir şifre oluşturmanızı da isteriz. Hesap ve şifrenizin gizliliğini koruma sorumluluğu size aittir. Çevirimiçi alışveriş yapmak için bir hesaba ihtiyacınız yoktur, fakat Ratings & Review özelliğine katılım gerçekleştirmek gibi Benefit’in Sitelerindeki bazı özellikleri kullanabilmek için bir hesap oluşturmanız gerekir. Kullanıcı adı ve e-posta adresi kullanarak Benefit Blogunda da hesap oluşturabilirsiniz.
  • E-posta ve Kataloglar İçin Üyelik. Yeni ürünlerimiz hakkında son bilgileri ve size özel öneri ve ipuçları hakkında promosyon e-postaları almak için Benefit’in Siteleri ve Benefit mağazalarına üye olabilirsiniz. E-posta almak için üye olursanız, sizden e-posta adresinizi isteriz. Adınız ve ülkeniz gibi kişiyi tanımlayan başka bilgiler de isteyebiliriz. Katalogumuzu edinmek için üye olursanız, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz, tercih ve ilgi alanlarınız hakkında başka bilgiler de isteyebiliriz.
  • Facebook Uygulamaları. Facebook’ta bulunan uygulamalarımızdan birini kullandığınız zaman, adınız, profil resminiz, cinsiyetiniz, bağlantılarınız, kullanıcı adınız, arkadaş listeniz ve başka profil bilgileriniz gibi, Facebook'taki kişiyi tanımlayan bilgilerinize erişmek için izninizi isteriz. Uygulamaya bağlı olarak, ürünler hakkında değerlendirme, soru, cevap ve başka içerikleri uygulamaya gönderme fırsatınız olabilir. Facebook’taki hesap ve gizlilik ayarları aracılığıyla bu uygulamalarla ilgili belirli ayarları değiştirebilirsiniz.
  • Çekilişler, Yarışmalar ve Promosyonlar. Çekiliş, yarışma veya promosyonlarımıza katılırsanız adınız, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, eyalet/ülkeniz ve başka demografik bilgilerinizi isteyebiliriz. Çekiliş, yarışma ve promosyonlar yapmak için Facebook ya da başka bir üçünü taraf web sitesi üzerinde üçüncü taraf web sitelerini kullanabiliriz. Bu durumlarda, verdiğiniz bilgiler üçüncü tarafa sunulur ve sunulan bilgilerin kullanımı ve açıklanması söz konusu üçüncü tarafın gizlilik politikasına tabidir.
  • Geri Bildirim. Benefit’in siteleri, ürün ve hizmetleri hakkında bize geri bildirimde bulunmak ya da soru yöneltmek için bizimle iletişime geçerseniz, etkili bir şekilde yanıt verebilmek için kişiyi tanımlayan bilgiler de dahil olmak üzere kurulan iletişimi saklarız.

Yukarıdaki liste, Benefit Sitelerinden kişiyi tanımlayan bilgileri nasıl toplayabileceğimize dair örnekler sunar. Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi toplamamızı istemiyorsanız, lütfen bilgilerinizi Benefit’in Sitelerine sunmayın.

 

III. Bilgilerin Kullanımı.

Benefit’in Sitelerini kullanırken daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlamak için sizden bazı bilgiler toplarız. Kişiyi tanımlayan bilgileriniz ve kişiyi tanımlamayan bilgilerinizi nasıl kullanabileceğimize dair bazı örnekler şunlardır:

(1) Kişiyi tanımlayan bilgiler.

Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi şu durumlarda kullanabiliriz:

  1. katalog, promosyon e-postaları ve e-posta bildirimleri göndermek; siparişlerinizi tamamlamak ve göndermek; yeni ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve tekliflerimizden haberdar etmek; yorum, geri bildirim ve sorularınıza cevap vermek; siparişinizi işleme koyarken gerekirse sizinle iletişim kurmak ve pazarlama amacıyla kullanıcı verilerini derlemek ve web analitiği oluşturmak amacıyla. Bizden promosyon amaçlı e-posta almak istemiyorsanız, lütfen aşağıdaki “Abonelikten Çıkma” kısmını okuyun.
  2. Benefit’in Sitelerini, ürünlerini ve yayınlarını geliştirmek, müşteriye uyarlamak ve ilerletmek amacıyla geri bildirim istemek;
  3. pazarlama analizi yürütmek ve size anket ve bültenlerimizi göndermek;
  4. Benefit’in Siteleri veya bizim veya ortaklarımızın ürünleri, faaliyetleri, özel etkinlikleri ve teklifleri hakkında bilgi vermek ve/veya pazarlama, bilgilendirme, ürün geliştirme veya promosyon amaçlarıyla sizinle iletişime geçmek veya sizi haberdar etmek;
  5. yaptığınız alışverişlerin kaydını tutmak ve/veya ilginizi çekebileceğine inandığımız başka hizmet ve ürünler hakkında sizi bilgilendirmek;
  6. gerektiğinde ortaklarımız ve bizimle ilgili başka bir web sitesiyle aranızdaki işlemlerin gerçekleştirilebilmesi konusunda yardım etmek;
  7. Benefit Sitelerini kullanımınız hakkında sizinle iletişime geçmek veya ürünlerimiz veya hizmetlerimizle ilgili müşteri desteği soru veya sorgularınız dahil olmak üzere, e-postalarınıza, gönderimlerinize, yorumlarınıza, talep veya şikayetlerinize yanıt vermek;
  8. ilgi alanlarınıza, alışveriş geçmişinize, yaşınıza ve konumunuza bağlı olarak size özel ürün ve hizmet tavsiyelerinde bulunmak amacıyla kişiyi tanımlamayan bilgilerinize veya demografik bilgilerinize bağlamak;
  9. bize sunduğunuz kişiyi tanımlayan bilgileri, kayıtlarımızdaki ve adres güncelleme hizmetleri gibi diğer kaynaklardan elde ettiğimiz (demografik bilgiler ve alışveriş geçmişi gibi) kişiyi tanımlamayan bilgilerle birleştirmek; ilerideki pazarlama girişimlerimiz için kullanmak ve Benefit’in Sitelerini ve genel alışveriş deneyiminizi geliştirmemize yardımcı olmak;
  10. bir ürün ya da hizmet satın aldığınız zaman, siparişinizi işleme koyabilmek, işlemi tamamlayabilmek ya da satış sonrası hizmetler için kişiyi tanımlayan bilgilerinizi kullanabiliriz;
  11. Benefit’in Sitelerini yönetmek, bu sitelerdeki sorunları öngörmek ve gidermek; girdiğiniz kişi bilgilerini saklamak veya özel kullanım ve görüntülemeniz için kişi listenize yüklemek;
  12. Facebook ve Twitter gibi dış uygulamaları kullanarak hesap oluşturduğunuzda, sizi bu üçüncü taraf uygulamalarına bağlamak;
  13. Benefit’in Sitelerini kullanarak katıldığınız herhangi bir promosyon, çekiliş veya yarışma hakkında sizinle iletişime geçmek; ve
  14. sizi bilgilendirdiğimiz diğer amaçlar için kullanabiliriz.

(2) Kişiyi tanımlamayan bilgiler.

Kişiyi tanımlamayan bilgiler, işlemlerinizi tamamlayabilmek, istenilen hizmeti gerçekleştirebilmek, araştırma ve pazar geliştirme amacıyla veya kişiyi tanımlamayan bilgilerin kişiyi tanımlayan bilgilerle birleştirilmesi de dahil olmak üzere, yasaların izin verdiği diğer şekillerde, kişiyi tanımlayan bilgilerinizle birlikte kullanılır.

 

IV. Bilgilerin Paylaşımı.

(1) Kişiyi tanımlayan bilgiler.

Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi üçüncü taraflarla, bu Gizlilik Politikasında tanımlanan çerçevede veya izninizi alarak paylaşacağız. Aşağıda, kişiyi tanımlayan bilgilerinizi nasıl paylaşabileceğimize dair örnekler sunulmuştur:

  1. a) yasalara ve yasal taleplere ve yasal süreçlere riayet etmek, b) Benefit'i, acentelerimizi, müşterilerimizi ve diğer kişileri sahtekarlık iddialarını da içeren yasal talepler ve davalar karşısında korumak veya anlaşmalarımızın, politikalarımızın ve kullanım koşullarımızın uygulanmasını sağlamak ve c) acil bir duruma müdahale etmek için bilgi açıklamanın gerekli olduğuna samimiyetle inandığımız durumlarda veya herhangi bir kişinin kişisel güvenliğini korumak gibi amaçlarla bilgileri üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.
  2. Alışverişinizi tamamlamak için. Benefit’in Sitelerinden alışveriş yapmayı seçtiğiniz takdirde, sizden kredi kartı numaranız, fatura adresinizi ve bu alışverişe ilişkin diğer bilgileri isteyerek bu bilgileri alışverişinizi tamamlamak için kullanabiliriz. Ayrıca gerektiğinde alışverişinizi tamamlamak için, gerektiği zaman (örneğin kredi kartınızı işleme koymak için) sizin tarafınızdan sunulan bilgileri, bağımsız üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.
  3. Zaman zaman, Benefit’in Sitelerinde seçmiş olduğunuz kullanıcılarla paylaşım yapmanızı sağlayan işbirliği özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Bu kullanıcılar adınızı, e-posta adresinizi, profilinize eklediğiniz bilgileri ve paylaşmak istediğiniz dosyaları görebilir, yorumlar ve size e-posta gönderebilirler.
  4. Bazı durumlarda, size ürün veya hizmet pazarlamak isteyen başka şirket ve kuruluşlarla (müşterilerimizin adlarını ve gönderim adreslerini içeren) posta adresi listemizin bir kısmını paylaşabiliriz. Bize aksi yönde bir talepte bulunmadığınız sürece (lütfen aşağıdaki “Abonelikten Çıkma” bölümüne göz atın) pazarlama amacıyla adınız, posta adresiniz, (ödeme bilgileriniz dışında geçmiş alışveriş bilgileriniz dahil) ve işlemlerinizle ilgili bilgileri üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. Ayrıca, kişiyi tanımlayan bilgilerinizi (kişiyi tanımlamayan bilgilerinizle ya da demografik verilerle birleştirilmiş ya da birleştirilmemiş şekillerde) ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ürün ve hizmetler sunan iştiraklerimiz, stratejik ortaklarımız, acentelerimiz, üçüncü taraf pazarlamacılarımızla veya araştırma, yönetim ve/veya şirket içi işletme amacıyla kişiyi tanımlayan bilgilerinizi talep eden başka taraflarla paylaşabiliriz. Bu taraflar, söz konusu bilgileri herhangi bir ürün veya hizmet hakkında reklam veya teklife ilişkin olarak sizinle iletişime geçmek için ya da kendi araştırma ve işletme amaçlarıyla ilgili olarak kullanabilirler. Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi üçüncü taraflarla bu şekilde paylaşmamızı istemiyorsanız, lütfen bu bilgileri bize sunmayın. Hiçbir şekilde size haber vermeden e-posta adresinizi pazarlama amacıyla bu kuruluşlara veya başka üçüncü taraflara satmayız ya da kiraya vermeyiz.
  5. Benefit’in Siteleri, Facebook.com gibi üçüncü taraflar tarafından kurulan, kontrol edilen ve üçüncü taraf mülkiyetinde bulunan sosyal medya sitelerine erişimi içerebilir ve Benefit Siteleri ile bu sosyal medya siteleri arasında bilgi alışverişi gerçekleşebilir. Bu üçüncü taraf hizmetlerini kullanmayı veya üçüncü taraf sitelerine erişerek ürünlerini veya hizmetlerini inceleyerek bu sitelerden alışveriş yapmayı seçerseniz, kişiyi tanımlayan ve tanımlamayan bilgilerinizin bu sitelerle paylaşılmasını kolaylaştırabiliriz. Bununla birlikte, lütfen üçüncü taraflardan yaptığınız hizmet veya ürün alışverişlerinin, sadece bizim Hüküm ve Koşullarımız ve Gizlilik Politikamıza tabi olmadığını ve bu üçüncü tarafların hizmetlerini ve bilgilerinizin üçüncü taraflarca nasıl kullanıldığını kontrol etmediğimizi dikkate alın. Hizmetlerini kullanmadan önce lütfen söz konusu üçüncü tarafların şartları ve gizlilik politikalarını gözden geçirdiğinizden emin olun.
  6. Size sunduğumuz hizmetleri tamamlayabilmek için kişiyi tanımlayan bilgilerinizi paylaşmak zorunda kalabiliriz. Örneğin, Benefit’in Sitelerine kayıt olursanız, size ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz içerikleri sunmak amacıyla, kişiyi tanımlayan ve tanımlamayan bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmak zorunda kalabiliriz.
  7. Çekiliş veya yarışmalara katılmayı seçerseniz, promosyonun koşullarını yerine getirmek için de kişiyi tanımlayan bilgilerinizi paylaşmak zorunda kalabiliriz. Yani, ödülleri size ulaştırmak veya postalamak amacıyla bilgilerinizi paylaşabiliriz. Bilgilerinizi promosyonun ortak sponsoruyla ya da ödül dağıtımını pazarlamak amacıyla paylaşabiliriz.
  8. Bilgilerinizi, Benefit’in Sitelerinin sürdürülmesine yardım eden ve (müşteri hizmetleri, veri analizi ve bakımı, adımıza kurulan müşteri iletişimlerinin gönderimi, çekiliş ve yarışmalarda kazananları belirleme ve ödülleri dağıtma gibi hizmetler dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere) bize diğer idari hizmetleri sunan, ortaklığımızın bulunmadığı üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarıyla, acentelerle veya bağımsız yüklenicilerle paylaşmak zorunda kalabiliriz. Bu bağımsız üçüncü tarafların, bilgilerinizi sorumlu oldukları idari hizmetleri sunmak dışında herhangi başka bir amaçla kullanmadıklarından emin olmak için elimizden geleni yaparız. Benefit’in Sitelerini yönetmemize yardım eden, ortaklığımızın bulunmadığı hizmet sağlayıcılarının kullanıcıların kişiyi tanımlayan bilgilerine erişimi olacağı için, bu ortaklığımızın bulunmadığı tarafların bilgilerinize erişimi olmasını istemiyorsanız, lütfen bize kişiyi tanımlayan bilgilerinizi göndermeyin veya sunmayın.
  9. Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi, işletmemizin kısmi ya da tamamen iktisabı, başka bir şirketle birleşmesi veya başka bir şirkete satılmasıyla bağlantılı olarak paylaşabiliriz. Böyle bir durumda, verileriniz aktarıldığı ve büyük ölçüde farklı bir gizlilik politikasına tabi olduğu takdirde bilgilendirilirsiniz.
  10. Kişiyi tanımlayan bilgilerinizi ve/veya kişiyi tanımlamayan bilgilerinizi, kullanımı takip ve analiz etmek ve ziyaretçilerimizden ve müşterilerimizden alınan istatistiki bilgilerin hacmini belirlemek ve bu bilgileri üçüncü taraflara sunmak için paylaşabiliriz.
  11. Sahtekarlığa karşı korunma ve mevzuata uyum için, kişiyi tanımlayan bilgileriniz de dahil olmak üzere, herhangi bir bilgiyi gerekli gördüğümüz şekilde açıklayabiliriz.

(2) Kişiyi tanımlamayan bilgiler.

Müşterilerimiz, satışlar ve trafikle ilgili kişiyi tanımlamayan bilgilerinizi, partnerlerimiz ve reklamcılarımızla paylaşma hakkını saklı tutarız. Kişiyi tanımlamayan bilgilerinizi, kişiyi tanımlayan bilgilerinizle bağlantılı olduğu durumlarda, bu Gizlilik Politikasının IV(1). kısmında açıklanan şekillerde paylaşabileceğimizi lütfen unutmayın.

V. Kanuni Haklarınız.    

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak kanundan doğan aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu size hatırlatmak isteriz:

  1.     Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2.     Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3.     Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4.     Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5.     Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6.     Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7.     (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8.     İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9.     Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme.”

VI. Benefit Sitelerinin Kamuya Açık Alanlarıyla İlgili Bilgi.

Benefit Sitelerinin (sosyal medya sayfaları, kullanıcı yorumları, Benefit bloglarındaki yorumlar, Ratings & Review özelliğindeki değerlendirme ve yorumlar ve Ask & Answer gibi uygulamalarındaki soru ve cevaplar veya herhangi bir diğer halka açık forum gibi) kamuya açık alanlarına sunduğunuz herhangi bir bilgi, gizli olarak değerlendirilmeyecek ve herkesçe görünür hale getirilebilecektir. Bu şart hem kişiyi tanımlayan hem de kişiyi tanımlamayan bilgiler için geçerlidir, dolayısıyla lütfen herkese açık gönderimler yapmadan önce bunu dikkate alın. Ek olarak, sosyal medya sitelerine gönderdiğiniz bilgiler söz konusu sayfa ve web sitelerinin hüküm ve şartlarına tabidir.

 

VII. Konum Hizmetleri.

Benefit’in Uygulamaları, (örneğin mobil cihazınızın bize konumunuzu göndermesine izin vererek) nerede bulunduğunuzu bildirdiğiniz takdirde, size konum bazlı hizmetler sunmamızı sağlayan özellikler içerebilir. Bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız, konum hizmetleri hakkında bilgi almak için lütfen operatörünüzle iletişime geçin.

 

VIII. Çocukların Gizliliğinin Korunması.

Benefit’in Siteleri çocuklar tarafından kullanılma amacı taşımaz. Çocuklardan kasıtlı olarak kişiyi tanımlayan bilgiler toplamayız ve Benefit Sitelerinden hiçbiri çocukların ilgisini çekecek biçimde tasarlanmamıştır. 13 yaşından küçük bir kişinin Benefit’e kişiyi tanımlayan bilgiler sunduğunu öğrendiğimiz takdirde, söz konusu kişiyi tanımlayan bilgileri sileriz.

 

IX. Güvenliğinizin Korunması.

Benefit Sitelerinin güvenliği, hem çevrimiçi hem çevrimdışı bilgilerinizin güvenliğini sağlayacak şekilde, endüstri standartları uyarınca sağlanmaktadır. Kişiyi tanımlayan bilgiler, yetkilendirilmemiş kötüye kullanımlara veya izinsiz olarak açıklamalara karşı korunan bilgisayar sunucularında, kontrollü bir ortamda saklanır. Pazarlama verileri transferlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla mevcut teknolojilerden ve güvenlik duvarı ve/veya şifreleme gibi diğer teknolojilerden faydalanırız.

Benefit Web Sitelerinden verilen siparişler, endüstri standardı olarak çevrimiçi işlerin güvenliğini sağlamakta kullanılan Güvenli Soket Katmanı (SSL) teknolojisi kullanılarak şifrelenir. SSL, işlemlerin güvenliği için ortak yetkilendirme, veri şifrelemesi ve veri bütünlüğü gibi temel fonksiyonları kullanır.

Kişisel bilgilerinizi korumak için özel tedbirler alırız ve şifreniz koruma altında olduğu için, hesap bilgilerinize sadece siz ulaşabilirsiniz. Şifrenizi gizli tutmanızı ve alışverişiniz bitince mutlaka hesabınızdan çıkmanızı ve tarayıcınızı kapatmanızı tavsiye ederiz. Web sitemizin güvenliği hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen privacy@benefitcosmetics.com adresine e-posta gönderin.

 

X. Abonelikten Çıkma Opsiyonu.

Tanıtıcı e-postalarımızı almaktan vazgeçmek istiyorsanız, e-postaların alt köşesinde bulunan talimatları izleyerek abonelikten çıkabilirsiniz.

Doğrudan e-posta, posta, mobil pazarlama ve telefonda pazarlama hizmetlerimizi almak istemiyor ya da pazarlama amaçlı olarak bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmamızı tercih etmiyorsanız, lütfen bu isteğinizi adınız, e-posta adresiniz, sokak, şehir, ülke ve posta kodunuzu da içerecek şekilde privacy@benefitcosmetics.com adresine gönderin (Konu başlığı kısmına lütfen: "Abonelikten Çıkma İsteği" yazın). Doğru şekilde etiketlenmemiş, gönderilmemiş ya da eksik bilgi içeren bildirimlerden sorumlu değiliz. İsteğiniz alınmasından itibaren 30 gün içerisinde işleme konacaktır, fakat bu süre içinde bizden daha önceden programlanmış e-posta, posta ya da telefonlar alabilirsiniz. Çıkarılma işleminizi tamamladığınızda, tekrarlamanıza gerek yoktur.

Lütfen abonelikten çıktığınız takdirde bile, Benefit’in kişiyi tanımlayan bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirtildiği gibi kullanabileceğini (ve hizmet sağlayıcılarımızla paylaşabileceğini) aklınızda bulundurun.

 

XI. Kişisel Bilgileri Değiştirme, Güncelleme veya Silme.

Benefit Web Sitelerindeki her sayfanın en üstünde yer alan menüden "Hesabım"a tıklayarak Benefit Web Sitelerindeki belirli kişiyi tanımlayan bilgilerinizi (e-posta adresiniz, gönderim adresiniz ve ödeme yönteminiz gibi) güncelleyebilir, değiştirebilir veya silebilirsiniz.

 

XII. Üçüncü Taraf Reklam Verenler.

Benefit Sitelerine reklam vermeleri için reklamcılar, üçüncü taraf reklam ağları ve başka reklam şirketleriyle anlaşabiliriz. Bu reklam şirketlerinin, size ürün ve hizmet pazarlamak, tarayıcınıza hangi reklamların sunulduğunu öğrenmek ve bu reklamları hangi site üzerinden aldığınızı saptamak amacıyla, Benefit’e ya da başka sitelere yaptığınız ziyaretler hakkında (çerezler, web işaretçileri ve diğer teknolojilerden faydalanarak) bilgi toplayabileceklerini unutmayın. Bu uygulama hakkında daha fazla bilgi almak ve seçeneklerinizi öğrenmek için lütfen burayı ziyaret edin. BU GİZLİLİK POLİTİKASININ, SÖZ KONUSU REKLAM ŞİRKETLERİNİN BİLGİLERİNİZİ TOPLAMASI VE KULLANMASINI KAPSAMADIĞINI LÜTFEN UNUTMAYIN.

 

XIII. Uluslararası Bilgi Transferi.

Bize kişiyi tanımlayan bilgilerinizi sunmayı tercih etmeniz halinde, Benefit, sunmuş olduğunuz bilgileri ülke dışında bulunan ortakları, iştirakleri ve diğer üçüncü taraflara ve bulunduğunuz ülke veya yargı yetkisi alanından dünya genelindeki başka ülkelere veya yargı yetkisi alanlarına gönderebilir. Eğer sitelerimizi Avrupa Birliği ya da veri toplama ve kullanma kanunları ABD’dekinden farklı olan başka bir bölgeden ziyaret ediyorsanız, kişisel bilgilerinizi AB'den farklı veri koruma kanunları olan ABD’ye transfer ettiğinizi unutmayın. Kişisel tanımlayıcı bilgilerinizi sunarak;

  • kişisel tanımlayıcı bilgilerinizin bu gizlilik politikası uyarınca yukarıda belirtilen durumlar için kullanılmasına; ve
  • kişisel tanımlayıcı bilgilerinizin yukarıda belirtilen şekilde Amerika Birleşik Devletleri'ne transfer edilmesine izin vermiş olursunuz.

XIV. Gizlilik Politikamızda Yapılan Değişiklikler.

Bu Gizlilik Politikasının içeriği zaman zaman değişebileceği için, periyodik olarak gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Revize edilen politika bu sayfada yayımlanacak ve yayımlandığı andan itibaren geçerli olacaktır. Bu Gizlilik Politikasına tabi olan Benefit Sitelerini kullanmaya devam etmeniz, yapılan değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelir.

 

XV. Devir.

Varlık ve kazançlarımızın bir kısmı ya da tamamı başka bir tarafa satıldığı ya da birleşme yaşandığı takdirde, Siteler aracılığıyla toplanan kişiyi tanımlayan ve kişiyi tanımlamayan bilgilerinizi devretme hakkımız vardır.

 

XVI. Geçerli Yasa.

Bu Gizlilik Politikası, yasalar çatışması prensipleri dışında Kaliforniya Eyaleti yasalarına tabi olacak ve bu yasalara göre yorumlanacaktır. Benefit Sitelerini kullanımınızın başka yerel, eyalet, ulusal ya da uluslararası kanunlara tabi olabileceğini lütfen unutmayın. Benefit’le ya da herhangi bir şekilde sitelerini kullanımınızla ilgili olarak yaşadığınız herhangi bir ihtilaf ya da davada münhasır yargı yetkisinin Kaliforniya eyalet ya da federal mahkemelerinde olduğunu; bizimle, Benefit Siteleriyle, ortaklık ve iştiraklerimizle, çalışanlarımızla, yüklenicilerimizle, yetkililerimiz ve yöneticilerimizle, telekomünikasyon ve içerik sağlayıcılarımızla yaşadığınız ihtilaflarda şahsi yargı yetkisinin Kaliforniya mahkemelerinde olduğunu açıkça kabul edersiniz.

 

XVII. Bize Ulaşın.

Bu Gizlilik Politikası ya da sizden toplamış olabileceğimiz bilgilerle ilgili sorularınız için bize aşağıdaki yollardan herhangi birini kullanarak ulaşabilirsiniz:

Benefit Cosmetics LLC
Legal Department
225 Bush Street
San Francisco, California 94104
E-posta: privacy@benefitcosmetics.com

 

KALİFORNİYA GİZLİLİK HAKLARINIZ VE TAKİP EDİLMEME AÇIKLAMASI

Benefit, şu anda Takip Edilmeme (Do Not Track) tarayıcı ayarlarını desteklememekte ve kişiyi tanımlayan ya da tanımlamayan bilgilerinizin toplanmasıyla ilgili olarak sizden ya da başka mekanizmalardan gelen sinyallere cevap vermemize izin verecek "Do Not Track" yapılarına katılım göstermemektedir.

1 Ocak 2005’ten itibaren Kaliforniya Medeni Kanunu Bölüm 1798.83, Kaliforniya’da ikamet eden kullanıcılarımızın Benefit’ten kişiyi tanımlayan bilgilerini doğrudan pazarlama amacıyla üçüncü taraflarla paylaşması hakkında bilgi istemesine izin vermiştir. Böyle bir istekte bulunmak için, lütfen yukarıdaki XIV Kısmında belirtilen yollardan bizimle iletişime geçin.

 

AVRUPA BİRLİĞİ ZİYARETÇİLERİ İÇİN EK BİLGİ

Kişisel bilgilerinize erişme, bilgilerinizi düzeltme ve silme hakkınız vardır. Ayrıca ve bu verilerin işleme konmasını engelleme hakkınız bulunmaktadır. Bu hakkınızı kullanmak için şu adrese e-posta atabilirsiniz:

Birleşik Krallık Ziyaretçileri İçin:
Benefit Cosmetics
Marconi Building
New Street
Chelmsford, Essex, CM1 1PH
uk@benefitcosmetics.com

Fransa Ziyaretçileri İçin:
Benefit Cosmetics
65, avenue Edouard Vaillant
92100 Boulogne Billancourt
France
Serviceclient@benefitcosmetics.com

Fransız ziyaretçilerden toplanan verilere ilişkin olarak, belirli hizmetler için BENEFIT'e gönderdiğiniz tüm kişisel bilgiler, 6 Ocak 1978 tarihli, 78-17 sayılı Veri Koruma Kanunu hükümlerine tabidir.

Çerezleri nasıl kullandığımız konusunda daha fazla bilgi için lütfen Benefit’in Çerez Politikası’nı http://info.evidon.com/pub_info/7795?v=1&nt=0&nw=true inceleyin

Brows PlayBrows Reco
Back To Top
Teşekkürler muhteşem kadın!