Politica de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE


Benefit Cosmetics SAS acordă o atenție specială procesării, confidențialității și siguranței datelor tale cu caracter personal.

Acest scop al privilegierii intimității înseamnă să îți oferim informații clare, simple și complete despre modul cum îți procesăm datele cu caracter personal pe care ni le oferi sau datele pe care le putem colecta când navighezi pe site-ul nostru web, modul cum pot fi ele transferate către terți și drepturile și opțiunile tale de a-ți controla datele cu caracter personal și cum îți poți proteja intimitatea. Dacă nu este altfel menționat la momentul colectării, această Politică de confidențialitate nu guvernează nicio altă informare sau comunicare ce poate lega Benefit de afiliații săi de retail.

Benefit Cosmetics SAS, o companie SAS - Société par actions simplifiée cu sediul social în 3-5 rue Saint-Georges, 75009 Paris, înregistrată la Registrul Comerțului și al Companilor din Paris sub nr. VAT ID FR-96482619939 RCS 482 619 939 Tribunal de Nanterre și Benefit Cosmetic, o companie cu răspundere limitată cu sediul social în 225 Bush Street San Francisco, 20th Floor, California 94104 (denumită în continuare „Benefit Cosmetics”), este/sunt operator de date cu caracter personal colectate pe site-ul web https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro în sensul reglementărilor ce se aplică datelor cu caracter personal, în special al Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice cu privire la procesarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (denumit în continuare „GDPR").

I. Tipuri de informații colectate.

 

Datele cu caracter personal sunt orice informații privind o persoană fizică identificată sau o persoană fizică ce poate fi identificată direct sau indirect printr-un număr de identificare sau unul sau mai multe elemente particulare ale sale, precum numele de familie, prenumele, data nașterii, numărul de client, numărul de comandă, fotografie, etc. 

 

II. Când putem colecta datele tale cu caracter personal?

 

Putem colecta datele tale cu caracter personal când tu:

  • creezi un cont de client pe site-urile noastre web, pe aplicațiile noastre sau în magazinele noastre;
  • comanzi bunuri de pe site-ul nostru web;
  • ne permiți să îți urmărim locația;
  • imagine trimisă de utilizator pentru a partaja Brows Try on (temporar, nu mai mult de 2 ore);
  • faci cumpărături în magazine;
  • te alături programului nostru de loialitate;
  • folosești serviciile noastre online, cum ar fi serviciul de chat;
  • ești de acord să permiți primirea de comunicări de marketing din partea noastră prin e-mail, telefon, notificări de impulsionare pe web, SMS sau poștă, în funcție de alegerea ta;
  • răspunzi la sondaje sau chestionare de satisfacție bazate pe experiența ta de client;
  • interacționezi cu Compania noastră prin intermediul paginii sale oficiale pe rețelele de socializare sau când sugerăm refolosirea conținutului pe care l-ai publicat pe o rețea de socializare;
  • contactezi serviciul de relații cu clienții;
  • trimiți solicitări de informații către Compania noastră;
  • iei parte la un eveniment pe care îl organizăm noi sau partenerii noștri;
  • participi la tombole, concursuri sau alte promoții;
  • navighezi pe Internet folosind fișiere cookie sau tehnologie similară sau când faci clic pe reclamele pentru produsele noastre.

 

III. Ce date cu caracter personal am putea colecta?

 

(i) Ca parte a serviciilor pe care le oferim, este posibil să trebuiască să colectăm anumite date direct de la tine folosind formularele electronice de pe site-ul nostru web, aplicațiile mobile, în magazinele selectate sau în formă scrisă pe hârtie pentru o gamă de scopuri (vezi IV pentru o listă a scopurilor de procesare).

Informațiile pe care le putem colecta includ:

  • Identitatea ta;
  • Datele tale de contact (de ex. adresa de e-mail);
  • Preferințele tale personale în relație cu produsele pe care le lansăm sau cu site-ul nostru web (de ex. limba);
  • Informații referitoare la comenzile tale, urmărirea lor și facturile de cumpărare;
  • Informații pe care le poți furniza pentru serviciul nostru de relații cu clienții;
  • Date de sănătate specifice dacă ne notifici cu privire la efecte secundare nedorite privind oricare dintre produsele noastre;
  • Detaliile tale bancare dacă plasezi o comandă prin site-ul nostru web;

Important: detaliile tale bancare sunt criptate pe serverele unei părți terțe a noastre. Plățile sunt procesate printr-o platformă sigură de plată, implicând verificări suplimentare, pentru a garanta securitatea cumpărăturilor făcute pe www.benefitcosmetics.com și a combate frauda. Detaliile pe care le furnizezi privind cardul tău de plată atunci când plasezi o comandă sunt întotdeauna criptate înainte de tranzit cu ajutorul unui protocol SSL (Secure Socket Layer).

 

Datele cu caracter personal esențiale pentru Benefit Cosmetics sunt marcate cu un asterisc pe toate formularele de colectare a datelor cu caracter personal de pe site-ul nostru web, în formă electronică la unele raioane și magazine, precum și în format hârtie. Dacă nu completezi aceste câmpuri obligatorii, Benefit Cosmetics nu va putea probabil să răspundă solicitării tale și/sau să îți ofere serviciile solicitate. Alte informații sunt opționale și ne permit să te cunoaștem mai bine și să ne îmbunătățim comunicările și serviciile către tine.

 

(ii) Putem colecta de asemenea anumite date generate de achizițiile tale de produse sau servicii, online sau în magazine, mai ales informații privind cantitatea sau tipul de achiziții.

 

(iii) În ultimul rând, putem colecta informații privind modul cum utilizezi site-ul nostru web, mai ales în legătură cu browserul tău (paginile vizitate, linkurile pe care faci clic, etc.). Unele dintre aceste informații pot fi colectate folosind fișierele cookie plasate în browserul tău web atunci când navighezi pe site-ul nostru web. Pentru mai multe informații despre fișierele cookie, citește punctul III al acestei politici.

 

Dacă aplici pentru un job în Compania noastră prin intermediul site-ului nostru web, putem colecta următoarele informații:

  • Identitatea ta;
  • Datele tale de contact;
  • CV-ul tău;
  • Scrisoarea ta de intenție

Cum aceste date se referă la candidatura ta, te rugăm să ne informezi în scris cu privire la orice modificări ale datelor tale de contract sau mai general, la cariera ta și la situația ta de angajare, pentru a ne ajuta să gestionăm eficient candidatura ta.

 

IV. În ce scop sunt colectate și utilizate datele tale cu caracter personal?

 

Benefit Cosmetics îți procesează datele pentru:

  • a-ți permite să creezi un cont de client pe site-ul nostru web, aplicații și la raioanele și în magazinele noastre;
  • a-ți gestiona accesul la contul de client de pe Internet sau de pe aplicațiile noastre;
  • a te conecta la aplicații externe ale terților, cum ar fi atunci când îți creezi un cont folosind o aplicație externă precum Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube sau Twitter;
  • a procesa și gestiona comenzile online și livrarea lor;
  • a înregistra achizițiile făcute în raioanele și magazinele noastre;
  • a asigura tranzacțiile online, a preveni frauda, incidentele de plată și a gestiona colectarea creanțelor (vezi termenii și condițiile noastre pentru mai multe detalii);
  • a gestiona relațiile cu clienții în ceea ce privește orice solicitări de informații sau reclamații pe care le trimiți prin site-ul nostru web, serviciul de relații cu clienții sau paginile rețelelor de socializare;
  • a gestiona programul nostru de loialitate;
  • a urmări și gestiona orice alerte ne trimiți ca parte a obligațiilor noastre de vigilență cosmetică;
  • a gestiona și optimiza experiența ta de client prin îmbunătățirea cunoașterii clienților noștri;  
  • a propune servicii adecvate, personalizate, în special când ne îmbunătățim produsele și clienții;
  • a efectua analize statistice pentru dezvoltarea managementului, a instrumentelor de măsurare și raportare pentru a ajusta și a îmbunătăți vânzările marketingul și fabricarea produselor noastre;
  • a supune aprobării tale, a-ți trimite informații privind ofertele noastre, noutăți și evenimente prin mediile de comunicare alese de tine;
  • a te contacta cu privire a tombole sau la concursuri la care participi prin site-ul nostru web sau aplicațiile noastre;
  • a gestiona participarea ta la orice evenimente la care te-ai înscris; 
  • a gestiona orice aplicații online pentru joburi.

 

V. Care sunt bazele legale care legitimizează procesarea datelor tale?

Benefit Cosmetics îți procesează datele cu caracter personal:

  • pentru a performa contractul încheiat între tine și Benefit Cosmetics, pentru a gestiona accesarea contului tău de client și a procesa și a urmări comenzile tale;\ 
  • în cadrul interesului său legitim în scopuri de gestionare marketing, securizarea mediilor sale digitale (site-uri web, aplicații, etc.) și combaterea fraudei;
  • când ți-ai dat acceptul pentru procesarea datelor tale, mai ales în scopuri de gestionare a estimărilor noastre de vânzări și a datelor tale de navigare prin fișiere cookie, etc.
  • în cadrul respectării obligațiilor noastre legale, mai ales a obligațiilor fiscale (păstrarea facturilor de cumpărare) și a vigilenței cosmetice în ceea ce privește Regulamentul (UE) 1223/2009 din 30 noiembrie 2009 privind produsele cosmetice;

 

VI. Cine primește datele tale cu caracter personal?

 

Datele tale cu caracter personal sunt procesate de personalul Benefit Cosmetics. Ne asigurăm că doar persoanele autorizate din Benefit Cosmetics au acces la datele tale cu caracter personal când acest lucru este necesar în scopul gestionării relațiilor noastre comerciale sau pentru îndeplinirea obligațiilor noastre legale.

Putem partaja datele tale cu caracter personal cu:

  • alte filiale Benefit Cosmetics din țară sau din străinătate, precum și compania mamă Benefit Cosmetics LLC; 
  • alte entități ale LVMH Group, unele dintre acestea acționând ca procesatori de date;
  • subcontractori, precum:
    • furnizori de găzduire de site-uri sau servicii de mentenanță și furnizori pentru soluțiile noastre de colectare de date cu caracter personal în raioane și în magazine;
    • furnizori de servicii de plată;
    • furnizori de servicii anti-fraudă;
    • furnizori de servicii logistice;
    • furnizori de servicii de soluții de marketing;
    • furnizori de estimări de vânzări și de servicii de comunicare pe rețelele de socializare;
    • furnizori de servicii pentru clienți;
    • furnizori de servicii pentru gestionarea alertelor de vigilență cosmetică;
    • furnizori de servicii de organizare de evenimente;

În sfârșit, este posibil ca Benefit Cosmetics să trebuiască să partajeze datele tale cu caracter personal cu terți pentru a-și îndeplini obligațiile legale, reglementare sau rezultate din convenții sau pentru a răspunde unor solicitări de la autoritățile legale autorizate.

Cu acordul tău, datele privind candidatura ta pentru un job pot fi partajate cu alte companii ale Benefit Cosmetics Group și ale LVMH Group din întreaga lume, în scopul recrutării.

 

VII. Transferul datelor în străinătate

 

Unii destinatari ai datelor tale cu caracter personal pot fi localizați în străinătate, inclusiv în afara Spațiului Economic European.

Toate transferurile de date în afara Spațiului Economic European se supun garanțiilor corespunzătoare, mai ales garanțiilor contractuale, tehnice și organizaționale, care respectă reglementările aplicabile referitoare la protecția datelor personale.

 

VIII. Cât timp păstrăm datele tale?

Perioadele legale de păstrare definite de Benefit Cosmetics respectă recomandările Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și/sau obligațiile legale ce acoperă Benefit Cosmetics.

 

IX. Care sunt drepturile tale și cum le poți exercita?

 

În cadrul reglementărilor curente, mai ales GDPR, ai dreptul de a accesa și corecta datele tale cu caracter personal, de a solicita ștergerea lor, de a obiecta cu privire la procesarea pe temeiuri legitime și de a obține limitarea sau portabilitatea, în măsura în care acest lucru este aplicabil.

Îți poți exercita aceste drepturi direct la Benefit trimițând o solicitare la  https://privacy.benefitcosmetics.com/.

Dacă, în orice moment, nu mai dorești să primești detalii privind ofertele, noutățile și evenimentele noastre, te poți dezabona folosind linkul hypertext furnizat în acest scop în fiecare e-mail pe care ți-l trimitem.

Poți depune de asemenea o reclamație la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

 

X. Date de contact ale Responsabilului cu Protecția Datelor (DPO) și ai dreptul de a depune o reclamație

 

Pentru toate întrebările privind colectarea și procesarea datelor tale de către Benefit Cosmetics, poți contacta Responsabilul cu Protecția Datelor Benefit Cosmetics trimițând o cerere la https://privacy.benefitcosmetics.com/.

 

Informații privind gestionarea fișierelor cookie

 

Această secțiune este dedicată politicii noastre de gestionare a fișierelor cookie pe site-ul web https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro.

Aceasta a fost concepută pentru a-ți furniza informații privind originea și utilizarea datelor de navigare atunci când utilizezi site-ul nostru web, precum și informații privind drepturile tale.

Ce este un fișier cookie? 

Atunci când utilizezi site-ul nostru web este posibil să plasăm, în funcție de alegerea ta, un fișier text pe dispozitivul tău (computer, smartphone sau tabletă).
Acest fișier text este un fișier cookie. Pe întreaga perioadă de valabilitate sau de înregistrare, acesta va permite Benefit Cosmetics să identifice dispozitivul tău în timpul vizitelor ulterioare.  
Numai entitatea care emite fișierele cookie poate citi sau modifica informațiile pe care acestea le conțin.
Mai jos vei găsi informații despre fișierele cookie care pot fi plasate pe dispozitivul tău atunci când vizitezi paginile site-ului web https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro, fie de către Benefit Cosmetics sau de terți, alături de informații privind modurile în care poți șterge sau refuza instalarea acestor fișiere cookie.

Care este scopul fișierelor cookie create pe  https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro,

Există mai multe tipuri de fișiere cookie, unele create direct de Benefit Cosmetics și de furnizorii săi de servicii, în timp ce altele pot fi create de terți.

    I.     Fișiere cookie create de Benefit Cosmetics și de furnizorii săi de servicii

Diferite tipuri de fișiere cookie pot fi plasate pe dispozitivul tău în timp ce navighezi pe site-ul nostru web:

(i) Fișiere cookie „esențiale” 

Aceste fișiere cookie sunt esențiale când navighezi pe site-ul nostru web, mai ales pentru funcționarea procesului de comandare. 

Ștergerea acestor fișiere cookie poate cauza probleme la navigarea pe site-ul nostru web și poate face imposibilă plasarea unei comenzi.

Aceste fișiere cookie sunt de asemenea necesare pentru urmărirea activității Benefit Cosmetics.

Ele pot fi instalate pe dispozitivul tău de către Benefit Cosmetics sau de furnizorii săi de servicii.

(ii) Fișiere cookie „de analiză și personalizare”

Aceste fișiere cookie nu sunt esențiale pentru navigarea pe site-ul nostru web, dar te pot ajuta, de exemplu, să cauți mai eficient și să optimizezi experiența ta de cumpărare și ne ajută să țintim mai bine nevoile tale, să ne îmbunătățim oferta și să optimizăm funcționarea site-ului nostru web.

(iii) Fișiere cookie „publicitare”

Fișierele cookie pot fi utilizate și în scopuri publicitare. Aceste fișiere cookie asigură că reclamele pe care le vezi sunt cele mai relevate pentru tine. 

Care este beneficiul în a vedea oferte speciale și publicitate personalizate pentru preferințele tale de navigare?  

Scopul este de a-ți arăta cele mai relevante oferte și cea mai relevantă publicitate. În acest fel, tehnologia fișierelor cookie ne permite să afișăm conținut în timp real, care este cel mai adecvat zonelor tale de interes, așa cum se deduce din istoricul tău de navigare pe site-ul nostru web. 

Interesul pe care îl arăți pentru conținutul afișat pe dispozitivul tău atunci când consulți un site web determină adesea resursele de publicitate ale acestui site, permițându-i să furnizeze serviciile sale care sunt adesea oferite gratuit utilizatorilor. Fără îndoială preferi să vezi oferte și publicitate relevante pentru tine, mai degrabă decât conținut care nu te interesează deloc. În mod similar, atât Benefit Cosmetics, cât și publicitarii doresc ca ofertele și publicitatea lor să fie arătate utilizatorilor de Internet care par a fi interesați de ele. 
Informații importante dacă partajezi dispozitivul tău cu alți utilizatori

Dacă dispozitivul tău este utilizat de mai multe persoane sau dacă un singur dispozitiv are mai mult de un tip de software browser, nu putem fi siguri că serviciile și publicitatea trimise către dispozitivul tău se vor potrivi cu modul cu utilizezi tu dispozitivul, mai degrabă decât cu modul de utilizare al unui alt utilizator . 

În acest caz, partajarea utilizării dispozitivului tău cu alte persoane și deciderea setărilor fișierelor cookie pentru browserul tău sunt la libera ta alegere și responsabilitatea ta.

    II.     Fișiere cookie create de companii terțe 

Crearea și utilizarea fișierelor cookie de către terți pe site-ul nostru web se supun politicilor de confidențialitate referitoare la acești terți.

Aceste fișiere cookie nu sunt esențiale pentru navigarea pe site-ul nostru web.

Pe site-ul nostru web, putem include aplicații pentru computer de la terți care îți permit să partajezi conținutul site-ului nostru web cu alții, să informezi alte persoane că ai consultat site-ul nostru web sau să le notifici cu privire la părerea ta despre conținutul de pe site-ul nostru. Aceasta se referă în special la butoanele „Share" și „Like" prezente pe rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, etc. 

Rețeaua de socializare care oferă aceste butoane aplicație te va identifica prin acest buton, chiar dacă nu l-ai utilizat atunci când ai navigat pe site-ul nostru web.

Într-adevăr, acest tip de buton aplicație poate permite rețelei de socializare respective să urmărească navigarea ta pe site-ul nostru web deoarece contul tău pe rețeaua de socializare în cauză este acceptat pe dispozitivul tău (este deschisă o sesiune) în timp ce navighezi pe site-ul nostru web. 

Nu controlăm modul cum rețelele de socializare colectează informații privind navigarea ta pe site-ul nostru web și informații asociate cu datele cu caracter personal pe care le dețin.

Te încurajăm să citești politicile de confidențialitate ale rețelelor de socializare pentru a afla despre scopul, mai ales publicitatea, oricăror informații de navigare pe care le colectează prin aceste butoane aplicație. Aceste politici de confidențialitate ar trebui să îți permită să îți exerciți alegerile privitoare la aceste rețele de socializare mai ales prin modificarea setărilor contului tău.

Vizitează site-urile web ale rețelelor de socializare mai sus menționate pentru mai multe informații privind politicile lor de confidențialitate.

    III.    Gestionarea fișierelor cookie plasate în browserul tău web

Poți decide dacă permiți ca fișierele cookie să fie instalate pe dispozitivul tău.

Folosind extensia browserului de confidențialitate disponibilă pe site-ul nostru web sau prin modificarea setărilor software-ului browserului tău, poți alege să accepți instalarea filierelor cookie pe dispozitivul tău în orice moment, simplu și gratuit.

(i) Alegerile care îți sunt oferite prin instrumentul de gestionare a acceptării fișierelor cookie

Instrumentul de gestionare a acceptării fișierelor cookie îți permit să alegi fișierele cookie care pot fi instalate pe site-ul tău web, cu excepția fișierelor cookie esențiale necesare pentru navigare și plasarea de comenzi pe https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro și pentru gestionarea activității Benefit Cosmetics.

Dacă nu dorești ca Benefit Cosmetics să instaleze unele sau toate fișierele cookie, ne poți notifica de alegerile tale prin instrumentul de gestionare a acceptării fișierelor cookie, care poate fi accesat de pe banda de informații privind fișierele cookie afișată la prima utilizare a site-ului nostru.

(ii) Alegeri oferite de extensia de confidențialitate a browserului

Extensia de confidențialitate a browserului îți permit să alegi fișierele cookie care pot fi instalate pe site-ul tău web, cu excepția fișierelor cookie esențiale necesare pentru navigare și plasarea de comenzi pe https://www.benefitcosmetics.com/ro/ro și pentru gestionarea activității Benefit Cosmetics.

Dacă nu dorești ca Benefit Cosmetics să instaleze unele sau toate fișierele cookie, ne poți notifica de alegerile tale prin extensia de confidențialitate a browserului, care poate fi accesată de pe banda de informații privind fișierele cookie afișată la prima utilizare a site-ului nostru.

(iii)Alegerile oferite de software-ul browserului tău (de ex. Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome, etc.).

Poți ajusta setările browserului tău după cum dorești astfel încât fișierele cookie să fie (a) acceptate și înregistrate pe dispozitivul tău sau (b) refuzate. 

a. Acceptarea fișierelor cookie  

Dacă software-ul browserului tău este setat să accepte înregistrarea fișierelor cookie pe dispozitivul tău, fișierele cookie încorporate în paginile și conținutul pe care le-ai consultat vor fi automat înregistrate pe dispozitivul tău. 

b. Refuzarea fișierelor cookie 

Poți seta software-ul browserului tău astfel încât:

  • să fii întrebat(ă) cu regularitate dacă dorești să accepți sau să refuzi fișierele cookie înainte de înregistrarea unui fișier cookie;
  • să refuzi sistematic înregistrarea fișierelor cookie de pe dispozitivul tău.  

Important: Orice ajustare faci la setările din software-ul browserului privind acceptarea sau refuzarea fișierelor cookie poate modifica navigarea Internetului și termenii tăi de acces la anumite servicii care necesită utilizarea acestor fișiere cookie.  

De exemplu, refuzând anumite fișiere cookie esențiale, nu vei mai putea plasa comenzi pe site-ul nostru web. 
Dacă alegi să refuzi înregistrarea fișierelor cookie pe dispozitivul tău sau dacă ștergi fișierele cookie deja înregistrate, ne declinăm întreaga responsabilitate pentru orice consecințe legate de performanța afectată a serviciilor noastre ca urmare a faptului că nu putem înregistra sau consulta fișierele cookie necesare pentru performanța acestora și pe care le-ai refuzat sau șters. 

 Cum îți exerciți alegerea, în funcție de browserul tău 

Setările pot varia de la un tip software browser la altul. Detaliile pot fi găsite în general în meniul de ajutor al software-ului browserului. Prin urmare te încurajăm să vezi care sunt setările tale pentru a afla cum poți face alegeri privitor la fișierele cookie. 

 
Brows PlayBrows Reco
Mulțumim, frumusețe!